Radni sastanak u OO SDA Visoko

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Na radnom sastanku u OO SDA Visoko, boravili su predsjednik KO SDA ZDK Miralem Galijašević, kandidati za načelnike ispred Koalicije SDA/SBB u općinama ZDK kao i predsjednici OO u ZDK. Razgovarano je o ciljevima i procjenama stanja u svakoj pojedinačnoj općinskoj organizaciji SDA u ZDK, te o pripremama za predstojeće Lokalne izbore.

“Naš zajednički cilj je da zadržimo naše načelničke pozicije i da sa SBB-om osvojimo dodatne pozicije, te da povećamo broj vijećničkih pozicija za 10 posto. Informiran sam sa terena da se planovi za zajedničku izbornu strategiju sa SBB-om razvijaju u zadovoljavajućem smjeru, te da je opća situacija pozitivna” – izjavio je nakon sastanka predsjednik KO SDA ZDK Miralem Galijašević.

halim-sda-1

“S kolegama Nerminom Mandrom i Avdijom Kovačevićem razgovarano je o potrebi tješnje saradnje među susjednim općinama i mislim da je u tom smislu otvoreno jedno novo poglavlje u saradnji po pitanju projekata od zajedničkog interesa. Radi se o projektima koji bi donijeli različite sinergijske efekte koji bi bili osnova za ekonomski, a prije svega razvoj turizma ovog regiona. Radi se infrastrukturnim projektima prevashodno u povezivanju ovih triju općina kao i turističkih atrakcija Visokog, Vareša i Kaknja sa perspektivom da se takva saradnja proširi na općine Olovo i Breza i zašto ne u budućnosti na općine Kiseljak, Kreševo i Fojnicu tako da zajedno činimo jedan atraktivan turistički region u budućnosti. Mislim da je to otvaranje jednog sasvim novog poglavlja u odnosima pomenutih općina” – rekao je predsjednik OO SDA Visoko Halim Zukić.

“Visoko i Kakanj povezuje mnogo zajedničkih stvari te razmjene iskustava. Poznavajući prodornost, energiju, entuzijazam i pamet gospodina Zukića, raduje me saradnja koja će se s njim ostvariti u oktobru” – izjavio je nakon sastanka prvi čovjek općine Kakanj i kandidat za načelnika na predstojećim izborima, Nermin Mandra.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.