RAK: Zabrana emitovanja reality programa van termina

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Vijeće Regulatorne agencije za komunikaciju je na današnjoj sjednici usvojilo Pravilo 56/2011 o dozvolama za distribuciju audiovizuelnih medijskih usluga.

Između ostalog, usvojenim izmjenama Pravila nalaže se bh. distributerima da zatamnjuju emitovanje reality i pseudoreality programa od strane pružalaca medijskih usluga čije je sjedište izvan Bosne i Hercegovine, ukoliko se emituju mimo propisanog vremenskog ograničenja ili bez tehničke zaštite.

Pravilo je usvojeno nakon urađenih analiza i konsultacija sa relevantnim nosiocima dozvola.

Takođe, Vijeće je razmatralo i pitanje reklamnog prostora u programima pružalaca medijskih usluga čije je sjedište izvan Bosne i Hercegovine, te odlučilo da se u narednom periodu pokrene šira javna rasprava u vezi sa ovim pitanjem.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.