Rasim Kadić kandidat za načelnika općine Visoko!?

Vječiti “omladinac” i lider bosanskih liberala davno je napustio politiku. U svojoj političkoj karijeri uspio je biti ministar u jednom mandatu u Vladi Federacije BiH na čijem čelu je bio Edhem Bičakčić. Bio se otisnuo u vode biznisa i to najjačoj bošnjačkoj poslovnoj-enklavi Tešnju. Potom se vratio u državnu službu odakle je smijenjen sa pozicije generalnog direktora “Terminala Federacije BiH” oktobra prošle godine.

U vrijeme čitanja presude Radovanu Karadžiću Kadić se pojavio u medijima tvrdeći da je nekad vodio razgovore sa nekadašnjim liderom SDS-a, prenosi TheBosniaTimes.

Reklo bi se da je ovo bilo samo medijsko “podgrijavanje” davno ohlađenog političara. Navodno, SDA ozbiljno računa da Rasima Kadića upotrijebi na lokalnim izborima i to kao kandidata za načelnika općine Visoko.

Ove spekulacije su vrlo osnovane jer je prema harangi koju vode lokalni portali protiv aktualne načelnice Amre Babić jasno da SDA više ne računa na nju. A, Kadić je uvijek bio miljenik moćnih familijarnih i stranačkih klanova koji su svoju moć realizirali baš preko Visokog.

(Visokoin.com / thebosniatimes.ba)

Više vijesti
Komentara ( )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Visokoin.com portala. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.