Reagovanje mještana naselja Podvinci i Šošnje, MZ Podvinci: Mi nećemo finansirati Vašu kampanju, neka Vam je na čast

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U cilju istinitog i objektivnog informisanja javnosti imamo moralnu i građansku obavezu da se javno oglasimo povodom TV priloga koji je objavljen 17. augusta 2016. godine na RTV Visoko u emisiji „Aktuelnosti“.

Objavljeni prilog nije prikazan u cilju informisanja javnosti o realnom stanju u Mjesnoj zajednici Podvinci, već prilog ima za cilj samopromociju aktuelne načelnice Babić.

Tako je u tom prilogu navedeno da su projekti putne infrasturkture i vodosnabdijevanja u Šošnjama i Podvincima djelo gospođe Babić, što je notorna laž.

U spomenutom prilogu načelnica kao i novinar samo selektivno daju paušalne informacije, pa tako se ne navodi da je projekat vodosnabdijevanja Šošnje u vrijednosti od 100.000,00 KM u cjelosti finansiran iz kantonalnog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK, već se prisvaja kao lično djelo. (lično djelo načelnice)

Također gospođa načelnica dezavujiše javnost te navodi da je ona ta koja je „razvela vodu u Podvincima“. Što je još jedna dezinformacija u nizu.

Jedina istina jeste da su mještani Podvinaca finansirali vodosnabdijevanje u Podvincima i Bogošićima, a u saradnji sa vijećnikom i sugrađaninom Sulejmenom Zukanom i JKP Vareš. Osuđujemo pokušaj provokacije i zloupotrebe našeg projekta vodosnabdijevanja kojeg smo uredno platili iz svog džepa.

Također se ne spominje učešće mještana Šošnje u projektima putne infrastrukture, koji su iz vlastitih sredstava finansirali projekat u vrijednosti od 8.000,00 KM. U prilogu se također ne spominje dionica puta koja je palnirana, ali nije završena. Mještani su ovom prilikom medijski zloupotrijebljeni i prikazana je iskrivljena slika najudaljenijeg mjesta na općini Visoko.

Izjava jednog od članova savjeta Mjesne zajednice Podvinci u emisiji “Aktuelnosti” nije prikazana, što nas kao građane degradira i zabrinjava. Očito da obraćanje odgovornog člana Savjeta, iza kojeg stoji glas naroda, nije u interesu aktuelnoj načelnici i njenom kabinetu koji diktira (upravlja) rukovodstvom RTV Visoko i na taj način skrnavi plemenitu profesiju i ulogu medija u društvu.

Očekujemo od medija da prenesu naše reagovanje zarad profesionalne i ljudske hrabrosti.

Reagovanje mještana naselja Podvinci i Šošnje, MZ Podvinci

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.