Realizacija projekta “Omladinska saobraćajna policija”

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Udruženje „Mladi Volonteri“ obavještava javnost da je u toku realizacija projekta „Omladinska saobraćajna policija“. Cilj ove inicijative je povećati sigurnost djece i mladih u saobraćaju te uticati na informisanost o direktnim posljedicama nekulture u saobraćaju.

U toku realizacije projekta želimo prvenstveno uticati na djecu i mlade tako što ćemo ih edukovati na temu sigurnosti saobraćaja. Pored ovoga želimo da utičemo na sve sugrađane, naročito vozače koji će nakon sprovedenih projektnih aktivnosti, više razmišljati o posljedicama zauzimanja pješačkih staza za parkiranje i vožnje neprimjerenom brzinom.

U konačnici, ishodi ove inicijative koje očekujemo da vidimo je generalno povećanje kulture u saobraćaju koja je u našoj lokalnoj zajednici trenutno na nezavidnom nivou. Povećanje kulture u saobraćaju će direktno da smanji broj nepropisno parkiranih vozila na području Općine Visoko, te da poveća sigurnost djece, mladih i ostalih građana u saobraćaju.
Kroz projekat realizovat će se sljedeće aktivnosti:

Edukacija učesnika o sigurnosti u saobraćaju (27.8.2016., subota u 12h, Centar za mlade „Youth“ Kovacica 3, Visoko),

Ulična akcija (29.8.2016., ponedjeljak, od 10h)

Ulični performans (31.8.2016., srijeda, od 10h)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.