Realizovano 18 od 32 mjere iz reformske agende

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić rekao je kako je na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH zaključeno kako BiH održava dinamiku u pogledu realizacije mjera iz reformske agende na euroatlantskom putu.

“Danas smo se osvrnuli na dio realizacije aktivnosti koji je u našoj nadležnosti. Dosadašnji stepen realizacija je na nivou koji govori o kredibiltetu, od ukupno 32, realizovano je 18 mjera, dok su entitetske vlade realizovale više od 30 posto predviđenih mjera. Agenda se provodi u dinamici, kako je zacrtano. Usvojili smo nacrt zakona u pružanju besplatne pravne pomoći, to će ići u parlamentarnu proceduru. Želimo održati dinamiku i u konkretizaciji pokazati da želimo da napredujemo”, istakao je Zvizdić.

Na pitanje o važnosti postojanja državnog RTV emitera, Javnog radio-televizijskog servisa u BiH, Zvizdić je naglasio kako je svjestan teške situacije u kojoj se trenutno nalazi javni emiter BHRT.

“Svjestan sam situacije koja se trenutno dešava na javnom servisu koji predstavlja jedan od ključnih demokratskih instrumenata, to je naš prozor prema javnosti. Zato je javni servis izuzetno važan za građane i cijelu BiH. Ovim putem apelujem na parlamentarne zastupnike da se taj zakon stavi na dnevni red, ozbiljno prostudira i da poštujemo važeće zakonske norme”, rekao je kratko Zvizdić.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.