Refik Kurgaš: Ovakva RTV Visoko ne treba ni ovoj načelnici ni budućem načelniku

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Najslikovitiji primjer pretvaranja javnog u privatni interes jeste funkcionisanje JP RTV Visoko. Analogno tome aktuelna izvršna vlast, koju ćemo trpiti još četrdesetak dana, ponaša se i u svim ostalim segmentima javnog sektora. Ignorisanje odluka Općinskog vijeća kao zakonodavne vlasti je u domenu krivičnog djela. A program i kompletan urednički kolegij JP RTV Visoko pretvoren je već nekoliko mjeseci unazad u predizborni PR tim aktuelne načelnice koji se finansira novcem poreznih obveznika.

Javno preduzeće koje je zaduženo za pravilno i pravovremeno informisanje javnosti kojem nisu događaj protesti u Visokom, kome nije informacija kada u Visoko dolazi premijer ZDK, koga ne zanimaju protesti mještana i blokada puta i kome je samo informacija kako načelnica troši javni novac za privatnu kampanju ne treba nikome!

Sjevernokorejski pristup izvještavanja i programska šema zasnovana na komercijaliziranim “Sjećanjima” ne trebaju Visokom. Posebno ako znamo da iz budžeta izdvajamo preko 100.000KM preduzeću čija su dugovanja trenutno veća od njihove stvarne vrijednosti.

Ukoliko aktuelna načelnica ili neka od stranaka želi televiziju i radio koji će nas informisati samo o njima i njihovoj samodopadnosti neka onda izdvoje vlastiti novac i kupe ovo javno preduzeće zajedno sa njegovim pravima i obavezama. A do tada neophodna je još jedna sjednica OV Visoko na kojoj bi ovaj sastav vijećnika trebao izglasati nepovjerenje Nadzornom odboru, direktorici i uredničkom kolegiju u interesu svih nas, a i njih samih.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.