Rodila djevojčicu u kupatilu, pa je ubila

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Obdukcioni nalazi devojčice koju je rodila Danijela B. pokazali su da je beba preminula nasilno. U slučajevima čedomorstva rade se i psihijatrijska vještačenja

Prema prvim rezultatima istrage, Danijela B. (23) rodila je živu devojčicu i zbog te činjenice protiv nje je podnijeta krivična prijava za ubistvo deteta pri rođenju. Po nalogu tužioca, krivična prijava je podnijeta redovnim putem.

U novosadskom Osnovnom javnom tužilaštvu nisu želeli da kažu na koji način je devojčica preminula, uz napomenu da bi više informacija o čitavom slučaju ugrozilo postupak.

“Policiji je naloženo da preduzme mjere radi prikupljanja dokaza s obzirom na to da je događaj kvalifikovan kao krivično djelo ubistvo djeteta pri porođaju”, kažu u novosadskom Osnovnom javnom tužilaštvu.

stovremeno, nije rečeno da li će majka biti uhapšena, a u narednom periodu psihijatar i psiholog bi trebalo da pregledaju Danijelu B. i procjene njeno psihičko stanje.

“U slučajevima čedomorstva, obično se rade psihološka i psihijatrijska vještačenja kako bi se ustanovilo duševno stanje majke i kako bi se mogao proceniti stepen uračunljivosti”, kaže sudski vještak-psiholog Ana Najman.

Podsjećamo da je Danijelin muž Nenad tvrdio da do 25. jula nisu ni znali da je njegova supruga u drugom stanju, a da je on za porođaj saznao tek kada je Danijela te subote, poslije porođaja, završila u bolnici.

Danijela je Nenadu rekla da je rodila dijete u kupatilu stana i da beba nije davala znake života.

Kazna do pet godina zatvora

Bračni par je saslušan u novosadskoj policiji, a po preporuci advokata ne žele da razgovaraju sa novinarima. Ukoliko se dokaže da je Danijela B. ubila dijete pri porođaju, kazna je od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.