Rodila djevojčicu u kupatilu, pa je ubila

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Obdukcioni nalazi devojčice koju je rodila Danijela B. pokazali su da je beba preminula nasilno. U slučajevima čedomorstva rade se i psihijatrijska vještačenja

Prema prvim rezultatima istrage, Danijela B. (23) rodila je živu devojčicu i zbog te činjenice protiv nje je podnijeta krivična prijava za ubistvo deteta pri rođenju. Po nalogu tužioca, krivična prijava je podnijeta redovnim putem.

U novosadskom Osnovnom javnom tužilaštvu nisu želeli da kažu na koji način je devojčica preminula, uz napomenu da bi više informacija o čitavom slučaju ugrozilo postupak.

“Policiji je naloženo da preduzme mjere radi prikupljanja dokaza s obzirom na to da je događaj kvalifikovan kao krivično djelo ubistvo djeteta pri porođaju”, kažu u novosadskom Osnovnom javnom tužilaštvu.

stovremeno, nije rečeno da li će majka biti uhapšena, a u narednom periodu psihijatar i psiholog bi trebalo da pregledaju Danijelu B. i procjene njeno psihičko stanje.

“U slučajevima čedomorstva, obično se rade psihološka i psihijatrijska vještačenja kako bi se ustanovilo duševno stanje majke i kako bi se mogao proceniti stepen uračunljivosti”, kaže sudski vještak-psiholog Ana Najman.

Podsjećamo da je Danijelin muž Nenad tvrdio da do 25. jula nisu ni znali da je njegova supruga u drugom stanju, a da je on za porođaj saznao tek kada je Danijela te subote, poslije porođaja, završila u bolnici.

Danijela je Nenadu rekla da je rodila dijete u kupatilu stana i da beba nije davala znake života.

Kazna do pet godina zatvora

Bračni par je saslušan u novosadskoj policiji, a po preporuci advokata ne žele da razgovaraju sa novinarima. Ukoliko se dokaže da je Danijela B. ubila dijete pri porođaju, kazna je od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Više vijesti