Sanela Jenkins sa prijateljima iz SAD-a boravila na piramidama u Visokom

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Tokom prošle sedmice jedna od najpoznatijih Bosanki u Americi i svijetu, biznismenka Sanela Diana Jenkins, posjetila je visočku dolinu piramida, tačnije Prahistorijske podzemne tunele Ravne.

Sanela je istaknuta humanitarka i osnivač „Sanela Diana Jenkins Foundation“ putem koje pomaže Bosnu i Hercegovinu i promoviše je u svijetu.

Također, Sanela je i veliki prijatelj Fondacije i projekta istraživanja bosanskih piramida te je među prvima, 2006. godine, posjetila lokalitet piramida i dala finansijsku podršku. Tako je odlučila da posjeti najatraktivniji lokalitet, tunele Ravne i uvjeri se u veliki pomak u radu i istraživanju. U pratnji svog sina i nekoliko prijatelja iz SAD-a i Sarajeva, Sanela je izrazila želju za posjetom i sastankom s voditeljima projekta. Budući da je dr. Semir Osmanagić bio zauzet održavanjem prezentacija u Rusiji, Sanelu su dočekali zamjenica direktora Sabina Osmanagić i koordinator vodičke službe Fondacije, Ajdin Ahmetspahić.

Nakon obilaska u trajanju od skoro dva sata Sanela i njeni prijatelji su bili vidno uzbuđeni onim što su vidjeli i čuli. Obzirom da je Sanela i vlasnica brenda napitaka „Neuro“, posebno su je oduševili dijelovi tunela s vodom. Karakteristike molekularne strukture vode iz tunela, njena starost te rezultati mikrobioloških i drugih analiza pokazali su da izrazito pozitivno djeluje na ljudsko tijelo, revitalizaciju i energetsku potenciju.

Sanelinog sina Innisa posebno je dojmio mega-keramički blok K-2 kao i količina kisika koja se može osjetiti prilikom šetnje u tunelima. Bočni tuneli i suhozidi koji ih zatvaraju nikog nisu ostavili ravnodušnim kao ni činjenica da u posljednje vrijeme otkrivamo sve više čimbenika koji pomažu u tretiranju različitih oboljenja kod ljudi.

Sanela i ekipa su jako zadovoljni napustili kišovito Visoko i obećali ponovnu posjetu kao i da će promovisati ovo veliko otkriće.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.