Sarajevska filharmonija u Visokom na festivalu Dani Avde Smailovića 2017.

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Na trećem muzičkom festivalu Dani Avde Smailovića koji će se održati krajem aprila 2017. godine, na svečanom koncertu u Kulturnom centru u Prijekom nastupit će orkestar Sarajevske filharmonije. Muzički festival Dani Avde Smailovića 2017 bit će u znaku 100 godina rođenja istaknutog bh. kompozitora Avde Smailovića, koji je rođen u Visokom 1917. godine.

Na programu koncerta Sarajevske filharmonije bit će i djela Avde Smailovića – Probuđena kasaba (simfonijski stavak) i Koncert za klavir i orkestar.

Kompozitor Avdo Smailović napisao je čitav niz djela za veliki simfonijski orkestar, horove i kamerne sastave, a dio iz bogatog opusa visočkog kompozitora bit će predstavljen i na drugom muzičkom festivalu Dani Avde Smailovića koji će se održati od 09. do 13. maja 2016. godine u Kulturnom centru u Prijekom u Visokom. Generalni pokrovitelj fesitvala je Općina Visoko.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.