SBB: Niko neće uspjeti da nam podmetne političke leševe

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Povodom današnje Odluke da se produži pritvor Bakiru Dautbašiću i Bilseni Šahman, oglasila se i stranka SBB čiji su Dautbašić i Šahman članovi, kazavši da niko neće moći da svoje političke leševe i ubistva podmeće drugima.

“Nakon dugogodišnje bezuspješne keljmendizacije Fahrudina Radončića, koji je i pored toga na prošlim izborima dobio povjerenje više od 200 hiljada glasača i SBB postao druga najjača stranka u FBiH po rezultatu, sada se na isti način pokušava keljmendizirati cijeli SBB.

SBB poziva neovisno sudstvo – pred kojim tužitelji i advokati trebaju biti ravnopravne strane – da ne dozvoli gubljenje svog kredibiliteta kako se nebi reprizirali poznati slučajevi političkih montiranih optužnica u predmetima protiv Šarovića, Čovića, Ivanića i više drugih sličnih primjera.

SBB apeluje na Sud BiH da zaustavi pokušaje političkih eliminacija koje već duže vrijme dolaze iz pojedinih tužilačko – porodičnih centara.

SBB i dalje neće dozvoliti cijepanje koalicije koja je stabilizirala Federaciju i BiH, čak iako se eventualno utvrdi da pojedinci iz vrha SDA već duže rade na ovom scenariju.

SBB ističe da nikakve provokacije neće moći zaustaviti legalistički put da se istražuju velike antikorupcijske afere i razjašnjvaju brojna politički motivirana ubistva, te da ništa ne može SBB skrenuti sa čvrste probosanske i sekularističke orijentacije”, stoji u saopćenju Press centra Saveza za bolju budućnost.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.