Sberbank BH donirala računare školama u Sanskom Mostu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Sberbank BH je donirala osam računara OŠ Mahala i OŠ Prva sanska škola u Sanskom Mostu. Donacija je realizovana u okviru projekta nabavke računara za škole i institucije kulture stradale u prošlogodišnjm poplavama. Projekat je započet krajem 2014, a nastavljen je i ove godine. Računari će biti iskorišteni za uspostavu internet kutaka koji će biti na raspolaganju učenicima ovih škola.

„Računari koje doniramo školama u Sanskom Mostu bit će na raspolaganju svim učenicima, u okviru internet kutka koji će biti uspostavljen. Ovi računari će unaprijediti edukacijske procese u školi i pomoći u usvajanju novih znanja“, izjavila je Aida Kurbegović, direktorica poslovnice Sberbank BH u Sanskom Mostu.

„Zahvalni smo Sberbank BH na ovoj donaciji koja će nam omogućiti da odemo korak dalje, te da učenicima osim u kabinetima informatike, omogućimo korištenje savremenih tehnologija tokom cijelog boravka u školi“, izjavio je Meho Batić, direktor OŠ Mahala, Sanski Most.

Projekat podrške školama i institucijama kulture pokrenut je prošle godine sa ciljem pomoći školama i institucijama kulture da lakše prevaziđu posljedice poplava koje su pogodile region. U okviru ove akcije donirano je više od 30 računara.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.