SDP objavio imena kandidata za načelnike u BiH

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Socijaldemokratska partija BiH je Centralnoj izbornoj komisiji BiH predala kandidatske liste za predstojeće lokalne izbore u BiH. SDP BiH će na ovim lokalnim izborima učestvovati u 96 općina sa svojim kandidatima za općinska i gradska vijeća te skupštine opština.

Centralnoj izbornoj komisiji predato je i 36 imena kandidata za načelnike ispred SDP BiH, zatim imena dva kandidata u koalicijama sa ostalim strankama, te imena sedam kandidata koje podržava SDP, dok je ukupan broj kandidata na listama veći od 2.000.

“Prije svega, želimo iskazati nezadovljstvo time da još nije donijeta odluka o izborima u Mostaru. Nemoguće je ostaviti ovakav grad i centar jednog kantona bez izbora 12 godina. To je nedopustivo i mi ćemo pokušati uraditi sve što je u našoj moći, da dođe do održavanja izbora u ovom gradu”, naveli su iz SDP-a.

“Što se tiče SDP BiH, naše glavno opredjeljenje na listama za ove lokalne izbore jeste da je na njima 40 posto mladih, jer su građanima u ovoj državi potrebni mladi ljudi, koji će promijeniti odnose u BiH. SDP ima jako kvalitetan okvirni i lokalne izborne programe, koji se baziraju na razvoju i zapošljavanju u lokalnim sredinama. Nadamo se da će građani reći NE podjelama na ovim lokalnim izborima, podjelama u kojima se dijeli sve, od gradova, preko škola, pa sve do državnih preduzeća. To nije politika koju treba BiH“, rekao je Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH, te dodao da će SDP tražiti da se do lokalnih izbora riješi nelogičnost o neproporcionalnom broju registrovanih birača u općinama, u odnosu na rezultate popisa stanovnika, što je slučaj u više od 70 posto općina u BiH”, stoji u saopćenju SDP-a.

“Svojim nastupom u skoro stotinu općina u svim dijelovima Bosne i Hercegovine, SDP BiH još jednom dokazuje da je najjača bh. multietnička partija, što jasno daje do znanja opredjeljenost partije i njenih kandidata za izgradnju i napredak svih općina i lokalnih zajednica u BiH”, naveli su iz Socijaldemokratske partije BiH.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.