SDPBiH protiv podjele Mostara na dvije općine

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić u posjetu je primio šefa Misije OSCE-a u BiH Jonathana Moora, a tema današnjeg susreta je bila aktuelna politička situacija u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Nikšić je iskazao zabrinutost političkom situacijom u našoj državi, pogotovo sa sve glasnijim najavama podjele Mostara, koja bi, faktički, značila uvod u definitivnu podjelu BiH na tri dijela.

“Ukoliko dođe do podjele Mostara, došlo bi do podjele Federacije, a time i do podjele BiH. Zato naš prijedlog o održavanju izbora u Mostaru predviđa Mostar kao jedinstven grad i tri multietničke izborne jedinice, dok gradonačelnik i njegovi zamjenici ne mogu dolaziti iz istog naroda”, dodao je Nikšić.

Moore je na sastanku istaknuo zadovoljstvo radom SDP BiH, što je dokaz da status opozicije ne znači da se mora biti protiv svega.

“Kvalitetna opozija mora raditi u interesu građana, a SDP BiH vrlo aktivno radi u interesu svih građana ove zemlje. Pozitivno je to što SDP BiH svojim konstruktivnim djelovanjem želi predstaviti rješenja sa kojima je saglasna većina građana u BiH”, rekao je Moore.

Na kraju razgovora je zaključeno da SDP BiH i dalje želi biti dio rješenja, kao što je to bilo i do sada, a ne biti dio prekompozicije vlasti u našoj zemlji, te će nastaviti raditi u interesu svih građana Bosne i Hercegovine.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.