Simbol i sjećanje na neko ljepše vrijeme u Visokom

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Ona je starijim Visočanima ostala simbol i sjećanje na neko ljepše vrijeme u Visokom, a riječ je o RK Vema.

Upravo na danšnji dan 2. novembar 1996. godine buknuo je požar u RK Vema. Taj dan, u poslijepodnevnim satima požar je zahvatio gornje spratove Veme i brzo se širio. Da nam u pomoć nisu stiigli vatrogasci iz okolnih gradova, Breze, Kaknja, Zenice i Sarajeva, teško bi požar bio saniran. Od tog požara je prošlo 20 godina. Naime, bilo je razhih verzija uzroka požara, ali zvanično slučaj nikad do kraja nije razjašnjen.

rk-vema-pozar

Danas, nekadašnja Robna Kuća “Vema” poprima potpuno novi izgled, a imati će i sasvim drugačiju namjenu.

Podsjetimo se, na prvoj sudskoj prodaji koja je održana 19. januara 2015. godine, RK “Vema” prodata je visočkoj firmi “Suša Commerc” koja je uspjela ponuditi najveću cijenu, tako da je RK “Vema” završila u rukama najboljeg ponuđača za 1.900.000 KM.

Saznajte koje sadržaje će nuditi VEMA VISOKO- SUŠA COMMERCE

Robna kuća Vema je prodata za 1.900.000 KM!

(Visokoin.com)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.