SIPA pretresa Ambasadu BiH u Parizu

U nastavku aktivnosti u okviru predmeta kodnog naziva CD, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pretresaju službene prostorije Ambasade BiH u Parizu koje koristi osumnjičena osoba, radnik Ambasade BiH, kojeg su jučer uhapsili pripadnici SIPA na području Sarajeva.

Pretresi se vrše po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH u cilju pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Navedene aktivnosti rezultat su višemjesečnog rada zajedničkog istražnog tima u čiji rad su uključeni istražitelji SIPA-e i Odjeljenja za maloljetnike Policijske prefekture Pariz, te predstavnici Tužilaštva BiH i Tužilaštva Francuske.

Zajednički istražni tim formiran povodom ovog predmeta nastavlja aktivnosti u pravcu rasvjetljavanja krivičnih djela i dokumentiranja kriminalnih aktivnosti osumnjičenih osoba, saopšteno je iz SIPA.

Više vijesti
Komentara ( )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Visokoin.com portala. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.