Sjećate se priče o ovom čoporu vukova? Nije baš istinita…

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Vjerojatno ste već vidjeli fotografiju čopora vukova koja kruži socijalnim mrežama i koja je objavljena na velikom broju portala. Fotografija opisuje organizaciju čopora vukova, a izazvala je velku pažnju na socijalnim mrežama.

Prva tri, na čelu, zapravo su oni stari i bolesni vukovi. Da su na kraju, toliko bi zaostali da bi uginuli, no mnogo važnije, svi vukovi bi u slučaju napada uginuli. Slabiji su na čelu kako bi ostatku čopora olakšali kretanje, praveći put u snijegu. Logično je sporiji su, ritam je slabiji, ali oni su zaštita ostatku čopora. Njih trojica su i prve žrtve ako ih neko napadne.Iza njih trojice, dolazi pet najbržih i najjačih vukova koji su i izviđači, ali i zaštitnici ženki kojih je 11, i koje idu odmah iza njih. Iza 11 vučica, nalazi se pet jednako jakih i brzih vukova, koji također štite ženke, ali i vođu čopora, onog vuka koji se nalazi na zaleđu kolone.Iako izgleda da zaostaje za čoporom, vođa zapravo tako ima kompletan pregled, on daje naredbe i koordinira kolonu tako da preživi put u cijelosti.

Dok opis ispod fotografije zvuči idilčno, istina je ipak sasvim drugačija.

Čopor vodi ženka i da, ona je na čelu

Započetak, fotografija uopće nije snimljena u Rumunjskoj, nego u arktičkom krugu u sjevernoj Kanadi, točnije u Nacionalnom parku Wood Buffalo. Vukove je uslikao Chadden Hunter prilikom snimanja fantastičnog BBC-jevog serijala Frozen Planet, kada je ekipa pratila čopor vukova koji je lovio bizone.
Prema opisu fotografije sa BBC-ja, na čelu navedenog čopora se nalazi alfa ženka (koja je vođa ovog čopora), a za njom idu ostali vukovi u jednoj liniji kako bi sačuvali energiju, s obzirom da su u vrijeme kada je fotografija nastala temperature padale i do -40 ° C.

Ovako velik čopor vukova se uglavnom može vidjeti na sjeveru Amerike, a oni se obično pojavljuju zimi kada je njihovo okruženje bogato hranom. U ovom slučaju, bizoni koji žive na istom teritoriju su poprilično ograničeni hranom i dubokim snijegom, pa ih vukovi lakše love.

Najveći i najsnažniji na svijetu

Vukovi koji žive u ovom nacionalnom parku su jedini vukovi na svijetu koji su se specijalizirali za lov na bizone deset puta veće od sebe. Oni su također najveći i najsnažniji vukovi na Zemlji. S druge strane, u nacionalnim parkovima Rumunske je gotovo nemoguće vidjeti ovako velik čopor, s obzirom da, prema zvaničnim podacima, prosječan čopor vukova broji svega 4.4 člana.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.