Snižena veleprodajna cijena prirodnog plina

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici, donijela Odluku o davanju saglasnosti na veleprodajnu cijenu prirodnog plina za distributivna privredna društva na području Federacije BiH, počevši od 1. januara 2016. godine, koja iznosi 550 KM za hiljadu kubnih metara, odnosno 0,55 KM po kubnom metru.

U ovu cijenu nije uračunat porez na dodanu vrijednost.

Za realizaciju ove odluke, koja stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u “Službenim novinama Federacije BiH”, zadužena su federalna ministarstva energije, rudarstva i industrije i trgovine, svako u okviru svoje nadležnosti.

Ovu veleprodajnu cijenu prethodno je usvojio Nadzorni odbor BH-Gasa na 1. konstituirajućoj sjednici održanoj 12. februara.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.