Spriječena trgovina narkoticima: Pokušao prokrijumčariti marihuanu u poštanskom paketu

U carinskom referatu Pošte Sarajevo ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje otkrila su 400 grama marihuane u preporučenoj pošiljki koja je stigla iz Litvanije.

“Provodeći pojačane mjere na sprječavanju krijumčarenja u međunarodnom poštanskom saobraćaju, ovlaštena službena lica Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja u Regionalnom centru Sarajevo izvršila su kontrolu preporučene pošiljke iz Litvanije.

Pošiljka je bila namijenjena fizičkom licu nastanjenom u Sarajevu.

Tom prilikom otkriveno je da pošiljka sadrži 400 grama opojne droge marihuane, odnosno cvjetova iste sa pripadajućim sjemenom.

canabis

U saradnji sa Odjelom za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a KS, ova pošiljka je oduzeta te je spriječeno neovlašteno prometovanje narkotičkim sredstvima.

U otkrivanju ove pošiljke službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Regionalnom centru Sarajevo koristili su tehnike i opremu doniranu od Vlade SAD-a kroz EXBS program, kao što su Stacionarni rengen uređaj Smith Heiman, Ahura first defender itd”, saopćeno je iz Uprave za direktno oporezivanje BiH.

Više vijesti
Komentara ( )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Visokoin.com portala. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.