Srebrenica je mjesto gdje se čuva bh. historija

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U Memorijalnom centru Potočarima danas je obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine odakle je poručeno da je Srebrenica mjesto gdje se čuva bosanskoheregovačka državnost.

Prisutni su bili predstavnice srebreničkih udruženja, uprava Memorijalnog centra Potočari, ministar za izbjegle i raseljene osobe Federacije BiH Edin Ramić te novoizabrani predstavnici Bošnjaka u Srebrenici, predstavnici Sindikata PPDIVUT-a BiH, Međunarodnog foruma solidarnosti EMMAUS, te su položili cvijeće i proučili Fatihu za ubijene žrtve genocida.

Prisutnima se obratio predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Potočari Sadik Ahmetović, rekavši da se danas obilježava jedan od najznačajnijih datuma u historiji Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

“Bosna i Hercegovina je priznata kao nezavisna, suverena i jedinstvena država, a mi se i danas borimo da ona bude država ravnopravnih građana u kojoj će svi narodi imati ista prava. Moramo se boriti i nama u Srebrenici još jednom u toj borbi pripada historijska uloga. Svjesni smo da se upravo ovdje čuva državnost BiH i njena historija i da će ona biti nezavisna, suverena i jedinstvena sve dok se mi okupljamo uprkos činjenici da se Dan državnosti kao najznačajniji praznik ignorira i ne slavi u cijeloj BiH, čak i u našoj Srebrenici”, kazao je Ahmetović.

Ministar za izbjegle i raseljene osobe FBiH Edin Ramić obratio se prisutnima i čestitao Dan državnosti BiH.

“Naše prisustvo svjedoči našim opredjeljenjima da zajedno budemo s vama na području općine Srebrenica i širom entiteta Republika Srpska kako bismo ovaj prostor unaprijedili. Ovo je područje gdje se trebamo svi zajedno takmičiti ko će uraditi više i bolje za poboljšanje kvaliteta života našeg naroda. Odnos Vlade FBiH prema novim vlastima u Srebrenici će zavisiti od odnosa njih prema majkama Srebrenice i prema povratnicima”, poručio je ministar Ramić.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.