Šta se krije iza montirane hajke iz RS-a na firmu Auto centar „Betanija“ Sarajevo

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U jednom od medija iz Republike Srpske prije nekoliko dana pojavila se informacija senzacionalističkog naslova o tome kako je Diler „Opela“ za BiH godinama varao njemačkog giganta i UIO BIH.

To je bio svjestan i jeftin pokušaj diskreditacije firme Auto centar „Betanija“ koja godinama uspješno posluje i zapošljava preko 60 ljudi. Stvarna istina u cijeloj izmišljenoj aferi oko „Opela“ i firme Auto Centar „Betanija“ jesu subjektivni razlozi bivša dva uposlenika Samira Hadžića i Masouda Daida koji pokušavaju naštetili ugledu firme, a zatim i nanijeti materijalnu štetu te diskreditirati vlasnika firme Muamera Ganića.

Zbog iznesenih kleveta i laži, kao i zbog istinitog informisanja javnosti, te zaštite uglada naše firme dužni smo javnosti predočiti šta se krije iza ove montirane hajke iz RS-a.

„Kompletan ovaj slučaj datira još iz 2014.godine kada su potrebe firme nadrasle kapacitete Samira Hadžića te smo na njegovo radno mjesto imenovali drugu osobu, a njemu ponudili drugu poziciju. Nakon što je uposlenik Hadžić odbio novo radno mjesto uslijedio je otkaz i čak smo prihvatili njegov prijedlog da ga proglasimo tehnološkim viškom kako bi se prijavio na biro za zapošljavanje. U međuvremenu krađom informacija iz firme Masoud Daid je putem emaila proslijeđivao Samiru Hadžiću povjerljive informacije zbog čega smo raskinuli ugovor i sa Masoud Daidom.

betanija-audit

Odgovorno tvrdim da sve do sad izneseno u javnosti putem pojedinih medija ne odgovara istini, a u prilog tome dostavljam i dokaz (GM Audit) koji su radili predstavnici Opela iz Njemačke od 03.03.2016.godine gdje se jasno vidi kako optužbe ili bolje rečeno klevete na moj račun o takozvanim lažnim dokumentima, maržama, fiktivnim računima, falsifikovanjima, polovnim dijelovima itd, itd … ne odgovaraju istini i imaju jasan cilj rušenja „Opela“ u Sarajevu i diskreditiranje mene kao vlasnika sa ciljem umanjivanja konkurentnosti Auto Centra „Betanija“. Mi ćemo svakako ovim povodom pokrenuti sudski postupak protiv počinilaca ovog smišljenog djela u pokušaju da se nanese šteta našoj firmi koja posluje po svim propisanim zakonima i koja upošljava 60 ljudi u Sarajevu, Visokom, Tuzli i u Banja Luci.“ – navodi u svojoj izjavi Muamer Ganić.

Uvoznik “Opela” za BiH godinama varao njemačkog giganta i državu

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.