Stvari o kojima bi trebalo razmisliti prije tetoviranja

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Želite novu, ili čak svoju prvu tetovažu?

Postoji mnogo različitih stilova i ideja koje možete odabrati za vašu tetovažu. Zaista može biti teško da se odlučite za pravu.

Kako bilo, dok tražite i razmišljate, postoje stvari koje bi trebalo da izbjegavate i o kojima treba dva puta da razmislite prije nego što napravite grešku, koju ćete teško ispraviti.

Ovo su stvari koje bi trebalo da uzimate u obzir prije tetoviranja:

1. Bilo šta što ima veze sa partnerom

Muškarci kao muškarci dolaze i odlaze iz vašeg života. Dok je on trenutno ljubav vašeg života, koliko ste sigurni da će to i ostati u roku od tri ili četiri godine? Ili čak deset godina?

Mnogi parovi raskidaju nakon godina i godina provedenih zajedno, tako da se dobro morate zapitati da li zaista bukvalno želite žig na tijelu koji će vas podsjećati na prethodnu vezu? Zapamtite, tetovaže se mogu skinuti isključivo laserskim putem, a to dosta košta. Šta god radili, izbjegavajte tetovaže koje imaju ikakve veze sa vašim trenutnim partnerom.

2. Na mjestima gdje je teško prekriti je

Dok vaša tetovaža ne treba da otkriva ljudima ko ste vi zaista, oni će ipak imati pretpostavke. Može se desiti da veoma teško dođete do posla ako imate tetovažu na licu, rukama, vratu ili bilo gdje na tijelu gdje ćete je teško prekriti.

Možda vam se dopada ideja o tetovaži na ručnom zglobu, ali razmislite o mogućim komplikacijama nakon što je odradite. Da li zaista mislite da je vrijedno unapred upropastiti poslovne i druge ponude samo zbog malog detalja poput ovog?

3. Tetovaža bez ikakvog značenja

Ovo je stalna stavka postavljena na vašem tijelu. Da li zaista želite da šetate unaokolo sa slatkim, malim đavolom na svojim leđima?

To neće zauvijek izgledati slatko. Izbjegavajte tetovaže koje nemaju nikakvo značenje. Uzmite malo vremena da dobro razmislite i pronađete nešto što će zaista imati neko značenje.

4. Citati iz popularne pjesme

Moda i pop muzika stalno kruže. Nešto što je sada hit i sluša se u svim kafićima će biti zakopano u vremenu u roku od nekoliko godina, a možda čak i mjeseci.

Da li zaista želite podsjetnik na prošlost? Razmislite o nečemu što je dugovječno i za šta ste sigurni da će vam se dopadati do kraja života.

Sigurno je da ne želite da uživate u nečemu godinu dana i provedete narednih šezdeset godina žaleći zbog istog.

5. Strana pisma i simboli

Svi ti kineski simboli koji znače ’’vodite ljubav, a ne rat’’ zaista pokazuju vaše vidike.

Ali, koliko ste sigurni da je to pravo značenje simbola koji planirate da istetovirate? Strani simboli i pisma, posebno kada je riječ o onima poput kineskih i sličnih, mogu se pogrešno napisati.
Samo jedna promašena linija ili jedna dodatna i vaša ’’vodite ljubav, a ne rat’’ tetovaža može postati ’’napravite salatu, a ne tortu’’.

Svi vjerovatno znate za čuvenu priču o starici koja je uništila ugled devojke kada je pred punim autobusom prevela tetovažu na kineskom, koja je značila ’’jednom odmrznuto ne zamrzavati ponovo’’.

Pa, sada znate zašto bi trebalo da izbjegavate ovakve tetovaže.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.