Svečano otvorena 13. manifestacija ”Dani Zaima Muzaferije”

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Sinoć je u prostorijama JU „Zavičajni muzej“ Visoko svečano otvorena manifestacija „Dani Zaima Muzaferije“ koju organizuje Udruženje „Ars tragovi“ Visoko u saradnji sa Općinom Visoko. Večerašnja manifestacija otvorena je izložbom izabranih djela umjetnika, Behaudina Selmanovića, o čijem životu i djelo je govorio profesor Fahrudin Rizvanbegović. Na pomenutoj manfestaciji pored građana prisustvovale su i brojne zvanice i gosti. Nakon obraćanja organizatora manifestacije, promotora i gostiju, predstavljen je katalog „Tragovi“ sa prošlogodišnje manifestacije.

Ova tradicionalna manifestacija već 13. godina se organizuje s ciljem očuvanja sjećanja na vrijednu kulturno-historijsku baštinu ličnosti ovoga grada, umjetnika i glumca Zaima Muzaferiju.

Načelnica mr.sci Amra Babić u ime Općine Visoko se obratila prisutnim izrazivši zadovoljstvo na očuvanju tradicije u znak sjećanja na lik i djelo eminentne ličnosti Zaima Muzaferije i pohvalila rad i aktivnosti koje poduzima Udruženje građana „ Ars tragovi“ i JU „Zavičajni muzej“ Visoko.

Manifestacija “Dani Zaima Muzaferije”, osim izložbe djela Behaudina Selmanovića u naredna četiri dana ponudit će i niz sadržaja iz različitih oblasti umjetničkog stvaralaštva. Jedan od takvih sadržaja je i predstava „U Zvorniku ja sam ostavio srce svoje“ Kamernog teatra 55 po tekstu Abdulaha Sidrana, a u režiji Sulejmana Kupusovića. Premijerno će biti izvedena i predstava “Ćelava pjevačica” Teatra Total iz Visokog, zatim retrospektivna Izložba Galerije LIKUM „Pogled unazad“ u povodu 40-te godišnjice, kao i crtani film za djecu.

zaim13_1 zaim13_3 zaim13_4 zaim13_5

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.