Terorističke grupe sirijskih režimskih snaga zarobile 800 ljudi

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Strane terorističke grupe odane režimu Bashara al-Assada zaustavile su konvoj za evakuaciju, koji je krenuo iz Istočnog Alepa i zarobile stotine ljudi. Terorističke grupe traže od opozicije otkupninu.

Prema informacijama novinara AA iz Halepa, terorističke grupe odane Assadovom režimu su napale konvoj za evakuaciju dok je prolazio kroz četvrt Ramuse, koji je pod kontrolom sirijskog režima.

Nedugo nakon toga, ispred zaustavljenog konvoja okupile su se grupe odane sirijskom režimu. Oni su se predstavili kao rodbina civila iz mjesta pod kontrolom opozicije i tražili su podizanje “opsade” tih gradova.

Strane terorističke grupe su zarobile oko 800 ljudi koji su bili u konvoju za evakuaciju iz 16 autobusa i nekoliko vozila. Pripadnici tih grupa su pod kontrolom generala Sayita Jevata iz Irana.

General Jevat je već duže vrijeme prenosio svoje zahtjeve vezane za mjesta Fua i Keferija preko Rusije.

Međutim, opozicija koja kontroliše područja već godinu i pol nije prihvatala njegove zahtjeve.

Opozicija je ranije skrenula pažnju na to da ta područja primaju pomoć zračnim putem, te da se ne može uporediti sa situacijom u Halepu.

Opozicija je istakla da se još 18 teritorija nalazi pod opsadom režimskih snaga, te da će režim, u slučaju prihvatanja zahtjeva o Fuji i Keferiji, počiniti masakr na 18 teritorija koje su pod njegovom kontrolom.

Opozicione snage su saopćile da će napasti frontove na Fui i Keferiji u slučaju da sirijski režim krene u napad na navedenim teritorijama.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.