Teslićaninu 9 godina robije za brutalno ubistvo supruge

Bosiljko Đurić (26) iz Teslića, koji je 10. marta prošle godine izbo na smrt suprugu Tatjanu (22) pred očima njihove tada trogodišnje kćerke, osuđen je na 9 godina zatvora.

Đurić je pred Okružnim sudom Doboj osuđen na osnovu sporazuma o priznanju krivice, koji je sklopljen na njegovu incijativu. U sporazumu se navodi da je Đurić “odlučio da prizna krivicu i insistirao na zaključenju sporazuma zbog grižnje savjesti koju osjeća zbog smrti oštećene”.

Đurić je 10. marta prošle godine oko ponoći došao u stan u Vidovdanskoj ulici u Tesliću, u kojem je živio sa suprugom, te ju je poslije nepunih sat ubio.

Đurić je Tatjanu usmrtio sa deset uboda nožem, i to pred njihovom trogodišnjom kćerkom i Bosiljkovom osmogodišnjom sestrom.

U istom stanu živjeli su i Bosiljkova majka Svjetlana, brat Zoran, te osmogodišnja sestra Nikolina.

Sumnjao da ga supruga vara

Stanari zgrada u Vidovdanskoj ulici šokirani ubistvom ispričali su tada da je dvadesetak dana prije kobnog događaja u 48. godini umro Bosiljkov otac Smiljan, pa su s nevjericom primili vjest da je on ubio suprugu.

Jedan od Đurićevih komšija je kazao da je oko jedan čas iza ponoći začuo prvo ženski jauk, a potom i muški, te pomislio da dolazi iz obližnjeg ugostiteljskog objekta, ne sluteći da se drama odvija u susjednom stanu.

Bosiljko navodno nije imao stalno zaposlenje, nego je povremeno radio, a njegova supruga Tatjana i majka Svjetlana su radile u ugostiteljskom objektu koji su malo prije ubistva otvorile.

Bosiljko je prema priči komšija bio ljubomoran, a navodno je sumnjao i u nevjerstvo supruge.

Više vijesti
Komentara ( )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove Visokoin.com portala. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.