TKD”Bosna” osvojio 45 medalja

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U nedjelju 24.04.2016. godine u Sportsko-rekreacionom centru Tešanj održano je Prvo međunarodno taekwondo takmičenje pod nazvom “Tešanj open 2016” na kojem je učešće uzelo 345 takmičara iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Takmičenje je održano za sve uzraste u tri discipline: borbe, pomse i kick.

Taekwondo kolektiv “Bosna” koji svoje punktove ima u Visokom, Brezi i Varešu, na ovom takmičenju je učestvovao sa 46 prijavljenih takmičara. Taekwondositi trenera Edina Kajevića i ovaj put su dominirali, osvojivši ukupno 45 medalja – 15 zlatnih, 12 srebrenih i 5 bronzanih u borbama, te u formama (pomse) – 6 zlatnih, 4 srebrene i 3 bronzane medalje. U ukupnom poretku TKD “Bosna” je ekipni prvak, u formama (pomse) osvojeno je 1. mjesto, dok je u borbama osvojeno 2. mjesto.

Za najuspješniju pionirku Međunarodnog takmičenja “Tešanj open 2016” proglašena je Ajša Trnčić, dok je Anesa Pulo proglašena za najuspješniju juniorku. Taekwondo kolektiv “Bosna” je još jednom pokazao dominaciju pod bh. taekwondo nebom, a pred takmičarima su naredna takmičenja. Najprije 7. maja “Bugojno Open”, a onda i Međunarodni turniri u hrvatskom Karlovcu i njemačkom Hamburgu.

TKD „Bosna“ Visoko

Više vijesti