TUŽNO SJEĆANJE: Šest mjeseci od smrti Amile Hasanović

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Danas se navršava pola godine od tragične smrti pjevačice Amile Hasanović. Da podsjetimo, tog 2. marta 2015. godine, Amila je upravljajući automobilom “polo” sletjela u nabujalu rijeku Bosnu. U automobilu je bila sama. Nedugo prije svom dečku Elmanu Omiću najavila da će počiniti suicid.

Poslije ovog tragičnog događaja, kod porodice Hasanović i dalje bol i tuga ne jenjavaju. Dok Amilina majka još nije spremna da govori za medije o tragediji, Alija Hasanović, otac Amile, kaže da su rane sve dublje.

– Kako prolaze dani, sve mi je teže. Laže svako ko kaže da vrijeme lječi rane, ove moje nikada neće da zacjele. Svi se sa tom tugom nosimo kako moramo. Sjećamo se naše Amile sa tugom i pominjemo je svakodnevno, trudimo da nam ostane u sjećanju vedra i vesela, kakva je naša Amila bila. Vrijeme mi je donijelo samo to da sada prihvatam da je više nema, jer pomiriti se s tom činjenicom je najteže. – kazao je Alija.

amila_hasanovic_

Otvorena hair česma za Amilu Hasanović

Roditelji Amile Hasanović u ime svoje prerano izgubljenje kćerke, sagradili su hair česmu pored lokalnog puta u ulici Podvisoki u Visokom. Otvaranju hair česme prisustvovali su imami IZ Visoko, mnogobrojna rodbina, prijatelji i komšije…

hajr_cesma1

Tužilaštvo i FUP vode istragu o tragičnoj smrti Amile Hasanović

Od dana kada su sahranili svoju kčerku, uputili su Zahtjev za poduzimanje mjera zbog nepostupanja Tužilaštva ZDK, te tražili provođenje istrage radi utvrđivanja uzroka smrti svoje kčerke i pokretanje postupka protiv odgovornih za njenu smrt.

Roditelji Amile Hasanović ističu da su putem advokata proslijedili niz upita Tužilaštvu ZDK, također obratili se međunarodnom sudu u Strazburu.

– U samo početku uvidili smo nepravilnosti u Zapisniku o uviđaju koji su radili službenici PS Visoko Nakon što smo prikupili materijalne dokaze i informacije, uredno smo sve dostavili Tužilaštvu ZDK. Tužilaštvo ZDK i Federalna uprava policije (FUP) vode istragu, a u toku je identifikacija osobe koja je poslala lažne montirane fotografije i poruke ucjenjenog sadržaja našoj Amili putem društvene mreže Facebook. – istakao je Alija Hasanović.

Nekoliko sati prije nego će Amila Hasanović počiniti suicid putem društvene mreže Facebook primila je poruke sa lažnim i montiranim fotografijama i ucjenjenim sadržajem, svog dečka molila je da pronađu ko je poslao montirane i lažne fotografije. Lažne fotografije, podmetnute putem društvene mreže Facebook, ključ je tragedije koja je dovela do gašenja mladog života Amile Hasanović.

amila_1

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.