U 179 inspekcijskih nadzora zatečena 53 neprijavljena radnika

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH, u nastavku aktivnosti kontrole zakonitosti poslovanja, u 179 inspekcijskih nadzora jučer su zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno zapečatili 27 objekata u kojima su zatečena 53 neprijavljena radnika.

U toku inspekcijskog nadzora utvrđeno je da 12 objekata obavlja djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti, kao što su zapošljavanja neprijavljenih radnika, rada bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranja prometa, izdato je 98 prekršajnih naloga s izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 255.650 KM.

Navedene aktivnosti izvršene su na području Federacije BiH, a u kontrolama su angažovani timovi inspektora iz nadležnih kantonalnih poreznih ureda, Sektora za registraciju, kontrolu i naplatu doprinosa i Odsjeka za obavještavanje i istrage.

Aktivnost inspekcijskog nadzora se nastavlja. Porezna uprava poziva porezne obveznike da izvršavaju svoje obaveze, a građane da uz punu diskreciju prijave nepoštivanje poreznih zakona, zapošljavanje neprijavljenih radnika, neizdavanje fiskalnih računa i druge koruptivne radnje.

Prijave se mogu dostaviti putem e-maila: sivaekonomija@fpu.gov.ba i primjedbe@fpu.gov.ba, putem SMS poruke na broj mobitela 061 724 610 i putem besplatnog poziva 080 020 333, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.