U četvrtak rezultati Popisa stanovništva 2013. godine

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine u četvrtak, 30. juna, objavit će konačne rezultate Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u Bosni i Hercegovini provedenog 2013. godine.

Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine organizuje “Prezentaciju rezultata popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u Bosni i Hercegovini 2013. godine”, koja će se održati u četvrtak, 30. juna 2016. godine, u hotelu Evropa s početkom u 11 sati, saopćeno je danas iz Agencije za statistiku BiH.

Iz Agencije navode kako se radi o važnom događaju za sve u Bosni i Hercegovini s ciljem informisanja javnosti da su objavljeni konačni rezultati popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH iz 2013. godine.

“U skladu sa Zakonom o popisu BiH biće prezentirani konačni rezultati iz svih oblasti popisa za koje su prikupljani podaci”, kazala je Mirsada Adembegović, savjetnica za odnose s javnošću Agencije za statistiku BiH.

Nakon niza odlaganja i sporenja u vezi sa objavom rezultata Popisa stanovništva u BiH, nakon sjednice Centralnog popisnog biroa BiH održane 18. maja saopćeno da je usvojena metodologija obrade podataka popisa stanovništva.

Popis stanovništva u BiH proveden je od 1. do 15 oktobra 2013. godine.

Prvi preliminarni rezultati popisa stanovništva u Bosni i Hercegovini 2013. su objavljeni 5. novembra 2013. godine od Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine. Prema njima, 3.791.662 osobe su popisane, 2.371.603 osobe u FBiH, 1.326.991 u Republici Srpskoj i u Distriktu Brčko 93.028 osoba.

Rezultati po općinama i naseljenim mjestima objavljeni su 6. decembra 2013. i u njima su izneseni podaci o broju stanovnika po naseljenim mjestima, broju domaćinstava i broju popisanih stanova u svim općinama Bosne i Hercegovine.

Preliminarni rezultati popisa podložni su promjenama tokom statističke obrade podataka. Krajnji rok za objavu konačnih rezultata Popisa stanovništva 2013. je 1. juli ove godine.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.