U krivolovu ustrijeljena medvjedica stara tri godine

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Tokom noći srijeda na četvrtak 29. na 30. april je iznad naselja Rizvići u općini Fojnica pronađena ustrijeljena medvjedica stara oko 3 godine, koja je ustriljena puškom sačmaricom. Po dojavi građana LD “Divokoza“ Fojnica koji su odmah obavjestili PS Fojnica na lice mjesta su stigli predstavnici PU Kiseljak koji su obavili uviđaj i predstavnici LD “Divokoza” Fojnica. Pretpostavlja se da se radi o krivolovu.

Kako nam je kazao Mensur Softić, predsjednik LD “Divokoza” Fojnica da se radi o prekršajnom djelu, ali nema elemenata krivičnog gonjenja, obzirom da je vrijeme lova. Sprovode se aktivnosti na otkrivanju tog djela.

– Istraga je u toku i pokušat ćemo preko lovaca da otkrijemo počinioca, a ima indicija da je ta medvjedica ranjena na području druge općine (općine Busovača) i da je je sa tog lokaliteta došla ranjena do Rizviča gdje je u blizini granica općina Fojnica i Busovača, kazao je predsjednik Mensur Softić.

(VisokoIN/Avaz)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.