U strogoj tajnosti: Oženio se Haris Silajdžić!?

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Kako nezvanično saznajemo, vjenčanje je obavljeno u strogoj tajnosti u Sarajevu u prisustvu najuže obitelji. Haris Silajdžić i Selma Muhedinović već duže vrijeme svoju ljubavnu vezu skrivaju od očiju javnosti.

Haris (Ćamil) Silajdžić je rođen 1. oktobra 1945. godine u Brezi kod Visokog. Osnovnu školu je završio u Brezi, a srednju Gazi Husrev-begovu Medresu 1964. godine u Sarajevu. Diplomirao je na Fakultetu za arapski jezik i islamski studij u Bengaziju (Libija). Na Univerzitetu u Prištini je magistrirao 1977. godine a doktorirao 1979. godine.

Godine 1974. zaposlio se u Institutu za istoriju Kosova u Prištini, gdje je radio do 1978. godine, kada je angažovan kao predavač arapskog jezika na Filozofskom fakultetu u Prištini.

Od 1996. godine je profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, a od 1998. godine i na Cornell University Ithaca u New Yorku. Bio je gostujući profesor na univerzitetima: Harvard, Maryland, Chatham House (Kraljevski institut za međunarodne odnose u Londonu), Carnegie fondaciji i Woodrow Wilson centru.

Član i potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) bio je od njenog osnivanja, do 1996. godine kada osniva Stranku za BiH (SBiH) i postaje njen predsjednik. Na čelu Stranke se i danas nalazi, s prekidom od 2001. do 2006. godine, kada ju je predvodio Safet Halilović.

Selma Muhedinović, u svojoj mladosti uplovila je u muzičke vode, te snimila nekoliko hitova koje se i dan danas slušaju.

Zvaničnih informacija o vjenčanju Harisa i Selme još uvijek nema.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.