U Visokom otvoren kamp Real Madrida

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Nogometni kamp ”Kraljevski klub u kraljevskom gradu”, koji organizira SGM Sport Global Management u saradnji s nogometnim klubom Real Madrid iz Španije, otvoren je danas u Visokom, na gradskom stadionu ”Luke”.

Kamp će trajati od 25. do 29. marta, a namijenjen je budućim nogometašima od sedam do 17 godina.

Organizator tog kampa Slaviša Vukićević Feni je kazao da mu je cilj bio dječacima koji žele biti dio Real Madrida ostvariti san.

“Želja mi je da jednog dana neko od ove djece bude dio tima Real Madrida u Madridu”, naglasio je Vukićević.

Istakao je da nije vršena nikakva selekcija i da su sva djeca bila dobrodošla. Djeca su iz cijele BiH i već su pokazala dobru saradnju s kolegama i trenerima.

1916691_1058039147591886_2011441102018664503_n

“Za sada nemamo nikakvih problema, čak ni jezičkih prepreka jer svi razumijemo riječi pas, go, dribling, šut. Sve će to proči u najboljem redu i drago mi je da su djeca počela živjeti početak svog sna, siguran sam da će me jednog dana obradovati igrajuči kao profesionalci”, naveo je Vukićević.

Dodao je da je slične aktivnosti organizirao u Francuskoj gdje živi dugo godina, ali da je ovakvo iskustvo htio pružiti djeci u BiH jer smatra da ima mnogo talentirane djece.

Mišljenja je da se treba raditi i na edukaciji roditelja jer često vrše pritisak na djecu što se odražava na rezultate. Zbog toga je u okviru kampa organiziran i susret s roditeljima.

Na kampu učestvuje više od 100 dječaka. Tokom trajanja kampa svakodnevno će biti održavani treninzi pod stručnim nadzorom i po metodologiji oficijelnih trenera iz Real Madrida, a svi učesnici dobit će dres, štucne i diplomu o učešću na kampu Real Madrida.

Za najbolje učesnike kampa bit će ponuđen odlazak u Madrid i posjeta klubu koji je proglašen za najbolji nogometni klub u 20. stoljeću.

Kamp je ranije organiziran u Mostaru, a poslije Visokog ide u Biograd na Moru.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.