Ukraden automobil u Visokom

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 20.09.2015. godine, u mjestu Šareni Hanovi, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „Golf II“, registarskih oznaka E87-O-128, vlasništvo S.Dž. iz Kaknja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 20.09.2015. godine, u mjestu Gornja Zimča, službenici Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK-a su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao G.R. iz Visokog. Prilikom pregleda vozila, pronađeni su jedan preklopni nož i jedan skalper. Predmeti su oduzeti, a navedeni vozač, te suvozač D.M.iz Visokog, lišeni su slobode i zadržani u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Više vijesti