Upotpunjen vizuelni identitet “PARKA RAVNE 2”

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

“Arheološko-turistički park Ravne 2” prednjači u postavljanju visokih standarda uređenja i održavanja parkova. Upravo su postavljenje dvojezične table na kojima se daju detaljna objašnjenja za postavljene instalacije u Parku.

Pored “Pojačivača aure” postavljena je tabla koja objašnjava principe sakralne geometrije koji su poštovani u gradnji koncentričnih kamenih krugova, kao i autori iz BiH, Njemačke i Velike Britanije kojy su učestvovaly u stvaranju ove instalacije. Okvir je crvene boje koja simbolizira snagu i energiju.

Uz spiralni botanički vrt su postavljene table koje objašnjavaju principe na kojima se kreće energija spiralom prema zemlji, da bi se putem korijena zasađenih plemenitih biljaka ponovo vratila na površinu. Okvir je zelene boje prirode, a autori su iz Hrvatske.

Uz megalitni geopunkturni krug prikazana je hronologija nastanka ovog umjetničkog djela i rad četrnaest kipara iz šest zemalja: Slovenije, Hrvatske, Njemačke, SAD-a, Češke i Austrije. Okvir je bijeli i simbolizira čistotu i kreaciju.

Tri podzemne spirale donacija su iz Češke, s plavim okvirom.

Na taj način je upotpunjen vizuelni identitet parka “Ravne 2”, istaknut je njegov internacionalni karakter, a posjetiocima omogućava puno razumijevanje postavljenih instalacija.

image002 image009 image006

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.