Upute Ambasade Kuvajta u BiH turistima iz te zemlje

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Ambasada Kuvajta u Bosni i Hercegovini dala je nekoliko uputa turistima koji iz te zemlje dolaze u BiH.

Kuvajtska ambasada u Bosni i Hercegovini pozvala je kuvajtske turiste da se pridržavaju zakona i propisa u našoj zemlji, odnosno da boravišne dozvole ne smiju biti duže od 90 dana u šest mjeseci.

“Što se tiče maloljetnika ispod 15 godina koji putuju bez staratelja, oni trebaju imati pismeno odobrenje staratelja za dolazak u BiH”, saopšteno je iz Ambasade.

“Građani moraju nositi svoje pasoše kada se kreću van granica Sarajeva. Prilikom izlaska iz zemlje, nije dozvoljeno nositi više od 2.500 eura bez potrebnog dokumenta o izvoru novca. Međutim, ako je iznos veći od navedenog broja, dokument mora biti predstavljen i iznos ne bi trebao biti iznad 5000 eura”, dodaje se u saopštenju.

Ambasada naglašava važnost prijavljivanja gubitka ličnih dokumenata. Također, iz Ambasade savjetuju da njihovi državljanji izbjegavaju nošenje velike količine novca, skupocjenog nakita te da djecu drže na vidiku.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.