Usvojena Okvirna strategija saobraćaja BiH za period 2016-2030.

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva komunikacija i prometa, donijelo je Odluku o usvajanju Okvirne strategije prometa Bosne i Hercegovine za period 2016-2030. godina, čime se BiH omogućava finansijska podrška EU i međunarodnih finansijskih institucija kandidiranim i budućim infrastrukturnim projektima.

Okvirna strategija transporta BiH je planski dokument za prometnu i infrastrukturnu mrežu u Bosni i Hercegovini i sadržava strukturne prijedloge za razvoj transportnog sektora i programe za nadgradnju kapaciteta radi usklađivanja s dugoročnim ciljevima i strateškim dokumentima Evropske unije iz oblasti transporta.

Okvirna strategija transporta zasniva se na sektorskim strateškim dokumentima entiteta i Distrikta Brčko BiH, koji su ranije usvojeni. Prethodno je Vijeće ministara BiH usvojilo Informaciju o nastupu ministra komunikacija i prometa BiH na Samitu zemalja zapadnog Balkana u Parizu, održanom početkom jula ove godine.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.