Uvedeno Povjereništvo u OO SDP Visoko, Dejan Šćepanović imenovan za povjerenika

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U SDP ZDK održana je press konferencija na kojoj su učestvovali Senaid Begić predsjednik KO SDP BIH ZDK i zastupnik SDP BIH u Skupštini ZDK, Munib Husejnagić , potpredsjednik KO SDP BIH ZDK i šef kluba zastupnika SDP BIH u Skupštini ZDK i Dejan Šćepanović , potpredsjednik KO SDP BIH ZDK, povjerenik za OO Visoko i vijećnik u OV. Tema press konferencije bila je Realizacija zaključaka Glavnog odbora SDP BiH i Predsjedništva SDP BiH: Uvođenje povjerenstava u pet općinskih organizacija SDP BiH ZDK i u Gradskoj organizaciji SDP BiH Zenica, te osvrt na 36. sjednicu Skupštine ZDK , sa posebnim akcentom na Budžet ZDK za 2017. godinu.

Predsjednik KO SDP BIH ZDK Senaid Begić je u svom obraćanju ukratko podsjetio na rezultate lokalnih izbora konstatujući pri tome sljedeće: da je KO SDP BiH ZDK na Lokalnim izborima 2016. godine ostvarila svoj izborni cilj i zaustavila trend pada broja glasova te ostvarila rast broja glasova na izborima 2016. godine u odnosu na izbore 2014. godinu., rast od 16% ( 20.766 glasova). KO SDP BiH u ZDK je prema broju osvojenih glasova i mandata , procentualno druga organizacija sa najboljim ostvarenim rezultatom u SDP BiH, odmah iza KO SDP BiH Tuzla. Na proteklim izborima u ZDK izgubljena je pozicija načelnice u opštini Doboj Jug za 300 glasova, ali je osvojeno načelničko mjesto u Maglaju. Najveći porast glasova u odnosu na 2014. godinu zabilježen je u Maglaju, Zavidovićima i Žepču. Opštine za koje se može istaći da imaju porast u broju glasova su Breza, Doboj Jug, Vareš i Visoko. Doboj Jug je već četvrti izborni ciklus pobjednička stranka sa osvojenih 5 od 13 mandata. Opštine u kojima je zabilježen pad u broju glasova su Zenica, Kakanj, Olovo i Usora dok je u Tešnju zabilježen gotovo identičan rezultat u odnosu na 2014. godinu.

U skladu sa zaključkom Glavnog odbora SDP BiH, da sva rukovodstva, organi i interesni oblici svih OO/KO/RO gdje je ostvaren lošiji izborni rezultat u odnosu na izbore održane 2014-te godine stave mandate na raspolaganje Glavnom odboru SDP BiH, Predsjedništvo SDP BIH je na prijedlog radne grupe KO SDP BiH ZDK donijelo sljedeće zaključke:

1. Da se u organizacijama Kakanj, Zenica, Usora, Visoko, Breza i Olovo, uvede POVJERENIŠTVO,
2. Da se za povjerenike imenuju sljedeći predstavnici OO SDP BiH:

Kakanj: Čobo Adnan
Zenica: Mladen Simić,
Usora: Safet Fetinci.
Visoko: Dejan Ščepanović
Breza: Sabit Begić
Olovo: Mirad Hodžić

Dejan Šćepanović, povjerenik za OO SDP Visoko i vijećnik u OV Visoko je dao kratak osvrt na stanje u OO SDP BIH Visoko, ali i na rad OV Visoko. Osudio je odluku Općinskog vijeća Visoko kojom se ukida prijenos sjednica OV čime je građanima Visokog uskraćeno njihovo demokratsko pravo da prate rad vijećnika kojim su na proteklim izborima dali svoje povjerenje.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.