Velika akcija Porezne uprave, zapečaćeno 85 objekata

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Porezna uprava Federacije BiH je 25. maja izvršila ukupno 290 inspekcijskih nadzora, uz maksimalno korištenje svih raspoloživih ljudskih i tehničkih resursa. Akcijom je obuhvaćena 61 općina na prostoru Federacije BiH.

U toku inspekcijskih nadzora inspektori Porezne uprave Federacije BiH otkrili su 93 neprijavljena radnika, 30 objekata u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa i 95 poreznih obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnih uređaja.

Zbog utvrđenih nepravilnosti izdati su prekršajni nalozi sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 478.100 KM. Zapečaćeno je 85 objekata.

– U toku ovih aktivnosti bilo je nekoliko slučajeva onemogućavanja službenih lica u vršenju svojih dužnosti, te su postupci okončani uz asistenciju policije. Porezna uprava Federacije BiH se ovim putem zahvaljuje pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Policijske uprave Mostar, Vogošća i Stari Grad Sarajevo na pruženoj podršci i asistenciji prilikom provođenja inspekcijskog nadzora – poručuju iz Porezne uprave FBiH

Porezna uprava FBiH u skladu sa svojom nadležnošću i nalogom Vlade FBiH, u cilju sprječavanja sive ekonomije je u vremenskom periodu od mjeseca novembra 2015. godine do danas izvršila ukupno 4.014 inspekcijskih nadzora, što je imalo za posljedicu prijavljivanje 1.436 radnika koji su radili na crno.

Zbog utvrđenih nepravilnosti u ovim aktivnostima zapečaćeno je ukupno 844 objekta i izrečeno novčanih kazni u iznosu od 5,5 miliona KM.

Aktivnost se nastavljaju istim intenzitetom.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.