Vijeće ministara BiH očekuje 2.500 pitanja Evropske komisije

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Vijeće ministara BiH usvojilo je Informaciju Direkcije za evropske integracije o pripremnim aktivnostima u vezi s dostavom odgovora na Upitnik Evropske komisije, čime je BiH započela realizaciju aktivnosti u ovom procesu.

Usvojeno je više zaključaka koji se odnose na aktivnosti koje će Direkcija za evropske integracije BiH provesti u saradnji sa svim nadležnim institucijama u BiH u procesu pripreme odgovora na pitanja iz Upitnika Evropske komisije.

Sastavni dio ove informacije su i smjernice za izradu odgovora na pitanja iz Upitnika Evropske komisije, koje predstavljaju tehnička uputstva kojih treba da se pridržavaju institucije prilikom pripreme odgovora, a u svrhu izrade kvalitetnih, jasnih, konkretnih i metodološki ujednačenih odgovora.

Bosna i Hercegovina, na osnovu upitnika koje su dobile Srbija i Crna Gora, očekuje oko 2.500 potencijalnih pitanja za politički i ekonomski kriterij te za 33 poglavlja aquisa.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.