Visočanka Nermana Suša objavila prvi roman ‘Dobro jutro, živote’

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Devetnaestogodišnja Visočanka Nermana Suša objavila je prvi roman ”Dobro jutro, živote”, koji govori o životu jedne djevojčice.

Suša je Feni kazala da je roman napisan u protekloj godini i da je bila inspirisana nesrećama tuđih života, te da je pisanjem suosjećala s njima.

Djevojčica Ajna, kako kaže, nije imala mnogo izbora u životu, ali je ipak pronašla način da se odupre nesrećama i kreira život kako želi.

“Roman govori o buđenju novog života djevojčice Ajne. Želim da ovaj roman posluži kao poruka, najprije ljudima koji trpe nešto u svom životu. Htjela bi da vide da nisu sami i da uvijek ima rješenje za sve, samo moraju gledati s nadom u bolje sutra”, rekla je Suša.

Naglasila je da će joj najveća nagrada biti ako neko njenu knjigu osjeti na način da dobije snagu za životom.

Knjiga je izašla u 100 primjeraka i registrovana je u Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci BiH.

Nermana Suša rođena je 21. marta 1997. u Sarajevu. Osnovnu školu završila je u Velikom Čajnu, a Srednju ekonomsku školu u Visokom.

Trenutno je studentica prve godine komunikologije Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta ”Džemal Bijedić” u Mostaru.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.