Visočkom Domu zdravlja nije uplaćena nijedna KM od 55 000 KM predviđenih budžetom općine Visoko

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Na 26. sjednici Skupštine Zeničko – dobojskog kantona, održanoj 11.04.2016. godine, poslanik dr. Senad Karavdić je postavio poslaničko pitanje i tražio podatke od svih općina kantona, koje su osnivači domova zdravlja kao javnih zdravstvenih ustanova, da dostave podatke koliko je budžetima općina bilo predviđeno sredstava za finansiranje domova zdravlja u 2015.godini, te koliki je procent izvršenja, odnosno u kojoj su mjeri općine kao osnivači domova zdravlja ispunile obavezu od 10% finansiranja ukupnih sredstava za funkcionisanje higijensko-epidemiološke službe i hitne medicinske pomoći domova zdravlja.

Iz materijala dostavljenog iz ministarstva zdravstva ZDK, vidljivo je da općine Olovo i Zavidovići ne izdvajaju sredstva za domove zdravlja, a među tri općine koje nisu dostavile tražene podatke je i Općina Visoko. Mogući razlog za nedostavljanje podataka je činjenica da visočkom Domu zdravlja nije uplaćena nijedna KM od 55 000 KM predviđenih budžetom općine Visoko.

Poslanik dr. Karavdić je na posljednjoj sjednici održanoj 28.06.2016.godine zatražio dopunu odgovora na postavljeno pitanje, ističući mogućnost da se ovo pitanje uvrsti na dnevni red prve naredne sjednice Skupštine, ukoliko odgovor ne bude dostavljen u roku od 15 dana, kako je predviđeno Poslovnikom o radu Skupštine Zeničko-dobojskog kantona.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.