VISOKO: Održana prezentacija pet programa poticajnih mjera

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Danas je u Velikoj sali općine Visoko održana prezentacija pet programa poticajnih mjera, a u organizaciji JU Službe za zapošljavanje ZDK i saradnji sa Savezom udruženja /udruga poslodavaca ZDK.

Cilj prezentacije je da se poslodavci u svih 12 Općina ZDK upoznaju sa programima poticajnih mjera upošljavanja i samoupošljavanja koje će u narednom periodu provoditi JU Služba za zapošljavanje ZDK, te da što veći broj poslodavaca iz svih Općina Kantona dobije konkretne informacije o ovim programima.

zaposljavanje-visoko1

Prezentaciji su prisustvovali: Ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice u Vladi ZDK Nurdžehan Šahinović, direktor JU Službe za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona Marinko Kelavić, predstavnik Odsjeka za zapošljavanje JU Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona Sehadet Hadžić, te šef Biroa za zapošljavanje Visoko – Enes Lemeš.

 zaposljavanje-visoko2

Marinko Kelavić, direktor JU Službe za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona , istakao je da je cilj prezentacije animirati i poslodavce i buduće poduzetnike, te da ukupna planirana poticajna sredstva za Zeničko-dobojski kanton koja iznose više od devet miliona maraka, budu utrošena transparentno i sa što većim brojem upošljavanja i samoupošljavanja.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.