VISOKO: Održana prezentacija projekta „Slušam te, čujem te – Imitiraj me!”

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Rješenjem Općinske načelnice Visoko, 11.04.2014.godine imenovana je Radna grupa za zaštitu djece na području općine Visoko koja u sastavu ima 18 članova. Grupa se sastoji od članova organizacija civilnog društva općine Visoko, predstavnika javnih ustanova, Općine Visoko i nevladinog sektora. Kordinator grupe je Alisa Semić.

12513688_1084501934934045_5320934377431506811_o

Zadatak i cilj Radne grupe je zaštita djece na području općine Visoko . U proteklom periodu Radna grupa je imala niz aktivnosti vezanih za zaštitu djece, a jedna od tih aktivnosti je i izrada projekta

” Slusam te, čujem te- Imitiraj me!”. Cilj projekta je prevencija vršnjačkog nasilja čija realizacija je u toku. Realizacijom projekta nastoje se educirati učenici osnovnih i srednjih škola (vršnjački edukatori) koji će svoja znanja i vještine vezane za temu projekta prenijeti učenicima škole iz koje dolaze.

projekat-slusamte

Danas je u održana prezentacija u prostorijama Policijske stanice Visoko od strane predstavnika Centra za socijalni rad Visoko i Policijske stanice Visoko, članova grupe-Aide Zerdo i Midhata Balte učenicima srednjih škola na temu ”Vršnjačko nasilje i nasilje uopće”.

Učenici su se upoznali sa poslovima Centra za socijalni rad i Policijske stanice koji su vezani za nasilje, te zakonskim okvirima po kojima djeluje i radi Centar za socijalni rad i Policijska stanica Visoko.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.