VISOKO: Uhvaćeni kradljivci šahtova

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Na području Kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinioca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

>> Poklopci sa šahtova nestaju preko noći, ulice u Visokom sve opasnije

Dana 01.06.2015. godine, u 04,00 sati, u mjestu Muhašinovići, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka E92-J-337, kojim je upravljalo lice S.M., rođeno 1992. godine, iz Visokog, a kao suvozač u vozilu se nalazilo lice D.A., rođeno 1992. godine iz Visokog. Prilikom izvršene kontrole i pregleda u prtljažniku vozila je pronađeno sedam poklopaca šahtova, za koje postoje indicije da su otuđeni u nekoliko ulica u Visokom. Predmetno vozilo je privremeno oduzeto, a navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Visoko.

Na području Kantona dogodilo se još deset saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo povrede neutvrđenog stepena, dva lica su zadobila lake tjelesne povrede, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

Više vijesti