VISOKO: Zanatskom centru ”Sebilj I”vraća se stari sjaj

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Zanatski centar “Sebilj I” u Visokom sa 32 poslovna prostora, dugi niz godina bio je centar privrede i tradicionalne visočke trgovine, ali i mjesto gdje su njegovani tradicionalni visočki zanati.Različiti razlozi i vrijeme učinili su da ovaj prostor u centru grada izgubi sjaj.Da taj dio grada dobije stari sjaj, trude se vlasnici poslovnih prostora, koji će u saradnji i uz podršku Općine Visoko pokrenuti niz aktivnosti koje će dovesti do oživljavanja zanatskog centra “Sebilj I” .

Ideja vlasnika zasniva se na organizovanju 6-8 manifestacija tokom godine u prostoru Centra.Općina Visoko će urediti oštećenu infrastrukturu i obezbijediti da na svim manifestacijama izlagači neće plaćati najam prostora.

zanatksi-centar-visoko1

Zajedničkim naporima privrednika i Općine Visoko, želi se vratiti stari sjaj i živost u ovaj dio grada.U Udruženju vlasnika poslovnih prostora kažu, ideja je puno, volja postoji, Općina na rsapolaganju – sad je na nama da djelujemo.Već narednog vikenda, slijedi prvi sadržaj : 19.20.i 21. marta(subota,nedjelja i ponedjeljak), manifestacija “Dani cvijeća i vrta”.Sva tri dana od 9 do 17 sati u prostoru zanataskog centra “Sebilj I”, čeka vas prodajna izložba cvijeća i vrtnog alata.Vrata Udruženja vlasnika poslovnih prostora u Zanatskom centru “Sebilj I”, otvorena su za sve , želja nam je ovaj prostor bude mjesto za izložbe, promocije, prodaju knjiga, zajednička druženja, a sve u cilju oživljavanja ovog dijela grada.Kroz sve pomenuto, mogućnost je i otvaranja novih radnih mjesta, promocije grada.

zanatksi-centar-visoko2

U Zanatskom centru u aprilu čeka nas i “Cvijetna priča”, ali o tome blagovremeno. U prostoru Zanatskom centru “Sebilj I”, biće promovisana visočka tradicija, visočki zanati i zavidna historija kraljevskog grada.Trodnevnom manifestacijom 19. 20. i 21. marta započinje priča oživljavanja Zanatskog centra “Sebilj I”.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.