Vlada FBiH će imenovati radnu grupu za izradu plana preseljenja u zgradu Energoinvesta

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine će na jednoj od narednih sjednica imenovati radnu grupu koja će imati zadatak da u roku od petnaest dana izradi plan preseljenja Vlade FBiH u zgradu Energoinvesta u ulici Hamdije Ćemerlića u Sarajevu, saznaje Fena u Uredu federalnog premijera.

Trenutno su Ured premijera i četiri ministarstva smješteni u zgradi u Ali-pašinoj ulici u Sarajevu, dok su druga ministarstva smještena na drugim lokacijama u Sarajevu i u Mostaru. Preseljenjem će Vladini uredi i ministarstva biti na jednom mjestu.

– Zgrada Energoinvesta je odabrana radi optimalnih kapaciteta, ali i zato što je ova kompanija u vlasništvu Vlade FBiH. Od početka planiranja preseljenja Vlade FBiH u zajedničku zgradu razmatrale su se isključivo opcije javnih preduzeća u vlasništvu Vlade, pogotovo onih preduzeća koja su u poteškoćama. Zgrada Energoinvesta posjeduje dovoljno kapaciteta za smještaj uposlenika ove kompanije, trenutne zakupce i Vladu FBiH – navode iz Ureda premijera u izjavi za Fenu.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.