Vlada FBiH dala saglasnost: Hidrogradnja ide u stečaj

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Vlada FBiH prihvatila je informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o stanju u privrednom društvu Hidrogradnja d.d. Sarajevo i mogućnosti pokretanja stečajnog postupka.

Zaključeno je da će Vlada FBiH podržati aktivnosti direktora ovog privrednog društva ukoliko podnese prijedlog stečajnog postupka.

U tom slučaju, zaključeno je da će Federalna vlada odobriti i sredstva za isplatu u iznosu koji će biti naznačen u odluci stečajnog suca za predujam (avans) za finansiranje prethodnog postupka.

U strukturi vlasništva Hidrogradnje Vlada Federacije BiH učestvuje sa 67, a ostali dioničari s 33 posto. Vlada FBiH, kao i Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, kao resorno, u više navrata su 2015. i 2016. godine s menadžmentom, sindikatom i zaposlenim u ovom društvu održavali sastanke i pripremali informacije s prijedlogom zaključaka, u cilju stabilizacije Hidrogradnje.

Zbog kompleksnosti situacije u kojoj se nalazi ovo privredno društvo, nije bilo moguće realizirati pojedine ranije zaključke Federalne vlade, kao što je osiguranje kratkoročnog kredita od 1,2 miliona KM kod Razvojne banke Federacije BiH.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.