Vlada FBiH imenovala novo rukovodstvo „Sarajevo-Osiguranja“

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Vlada FBiH preko Nadzornog odbora „Sarajevo-Osiguranja“ jučer razriješila rukovodstvo ovog osiguravajućeg društva. Inače, razriješenja su obavljena na lični zahtjev dojučerašnjeg predsjednika Uprave „Sarajevo-Osiguranja“ Midhata Terzića.

Predsjednik Nadzornog odbora ove kompanije Midhat Kulo potvrdio je za novi.ba da su razriješeni i svi izvršni direktori ove kompanije jer je „njihov mandat u direktnoj vezi sa mandatom predsjednika Uprave i generalnog direktora Midhata Terzića koji je u zahtjevu za razriješenje naveo odlazak u penziju“. Osim Terzića, sa funkcija su razriješeni izvršni direktor za informatiku i razvoj Sejfo Ušanović, izvršni direktor za poslove osiguranja Sead Tikvina, te Avdija Alihodžić, izvšni direktor za ekonomske poslove.

„Za vršioca dužnosti predsjednika Uprave Sarajevo-Osiguranja imenovali smo dugogodišnjeg uposlenika ove komapnije Arifa Kulića“, potvrdio nam je Kulo.

Inače, premijer Fadil Novalić ranije je najavljivao da će njegova vlada (ras)prodati više kompanija u čijem vlasništvu participira FBiH. Među njih spada i „Sarajevo-Osiguranje“ sa 46,5 posto vlasničkog udjela.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.