Vlada ZDK: Pola miliona KM za utopljavanje školskih objekata u ZDK

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Vlada Zeničko-dobojskog kantona odobrila je finansijska sredstava namijenjena subvencioniranju troškova energetske efikasnosti školskih javnih građevinskih objekata. Za utopljavanje školskih objekata na području Kantona izdvojena su sredstva u ukupnom iznosu 499.493 KM, koja će biti raspodijeljena u tri planirane faze izvođenja radova.

Na javni poziv za prikupljanje zahtjeva za odobravanje i dodjelu finansijskih sredstava namijenjenih subvencioniranju troškova projektovanja, utopljavanja i certifikacije energetske efikasnosti javnih građevinskih objekata sa područja ZDK, u Ministarstvo za privredu, pristiglo je 19 zahtjeva za dodjelu poticaja.

U prvoj fazi će se za troškove izvođenja detaljnog energetskog audita izdvojiti 49.493 KM za osnovne škole u Visokom, Zavidovićima, Žepču, Maglaju i Kaknju, te za srednju školu u Zavidovićima.

U svrhu dijela troškova izvođenja utopljavanja objekata škola, u drugoj fazi, odobrena su sredstva u ukupnom iznosu od 400.000 KM, koja su raspodijeljena po 80.000 KM za pet škola u Brezi, Zavidovićima, Visokom, Zenici i Žepču.

Za iste škole će tokom izvođenja utopljavanja objekata škola u trećoj fazi biti raspodijeljeno 50.000 KM.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.