Vlade FBiH održala hitnu sjednicu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Vlada Federacije BiH je na današnjoj 34. hitnoj, telefonski održanoj sjednici, dala saglasnost na Sporazum između Pregovaračkog tima Vlade FBiH i Pregovaračkog tima Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Uime Vlade, za potpisivanje Sporazuma ovlašten je federalni ministar pravde Mato Jozić.

Riječ je o Sporazumu postignutom na sastanku pregovaračkih timova Vlade FBiH i Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti, javnim ustanovama u FBiH, održanom 23.3.2016. godine.

Federalna vlada se, također, izjasnila o amandmanima na prijedloge Zakona o radu i Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, koje je podnio delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Aner Žuljević, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.